Thursday, 20 June 2013

Rindu selama 1tahun 4bulan dan seterusnya:)

Assalamualaikum..
Now tepat jam 1200am, genap kami 1 tahun 4 bulan.. yea, memang kami dah tiada apa2 hubungan, but saya tetap merindu dia dr saat tarikh cermin dahulu.. Orang yg paling kita sayang kan..
Ini untuk you k..
HARI NI 21062013,
I NAK UCAPKAN SELAMAT OUR MONTHLYSARY YG KE 1 TAHUN 4 BULAN.. memang kita tak lg bersama tapi, bg I, You is da one forever.. Thanks kerana sabar dgn perangai I, kerenah I yg macam budak2 nie, nakal I, manja I.. semua sebab sayang You..
Tolong lah tahu yg I tetap syg kan You k.
Hope today is the day, Mohamad Khairul Izwan Bin Mohd Yassin..
I masih lagi syg kan You, biarlah You dengan orang lain sekali pun, You kena tahu yg I masih lagi mengaggap kita masih dalam hubungan nie.. macam You kata:
-saya kenal sayang saya:)
-bengis seperti singa tapi bisa nangis semata demi cinta:)
Saya yg garang n awak je yg boleh sabar kan:)
"Yana , kau kne tau , aku syg kau mcm mane , klu aku de awek lpas ni pon , blom tntu aku dpt syg awek aku dri kau , aku taktau nk buat mcm mane tok kau dah"
Sayang jangan bimbang, antara bintang2 dikau saja yg berkilauan, ku sentiasa di awan nano, nano..
#5minit bukti sayang..
-5minit bukti sayang saya untuk awak:)
Assalamualaikum..

Thursday, 2 May 2013

•One•fine•day• JODOH ALLAH..

Assalamualaikum..

Hari ni nk bercerita sikit..

banyak perkara dlm hidup yg kite lalui, hidup, keluarga, shabat, cinta & banyak lagi..
Sebagai insan yg lemah, aku rase dah terlampau banyak buat silap dlm hidup, lama aku fikirkan, apa penyelesaian utk aku,, BERUBAH, ye berubah, memg pekara lama kita tak dpt lupakan, tapi sekurang2nya kita berubah.. aku nak menapak slow2 dlm hidup, dan ramai support, family, kwn2, 

Family-
org pertama yg paling happy bila tgk aku mula merangkak perlahan2 ke arah kebaikan, aku mengaku, aku tak dpt nk buat semua dgn sempurna, tp aku kuatkan diri untuk mencuba, sbb aku nampak senyuman mak , abah n semua, Allah je tau btpe gembira nya hati nie..

Sahabat-
ye semestinya banyak ragam, ada yg menerima, ada yg happy, ada yg perli, ada yg TERKEJUT!
kenapa terkejut, jujur aku cakap, hidup aku jahat dulu, aku terlampau menikmati kelebihan duniawi, tnpe memikirkan sebaliknya, smpai suatu masa aku nekad, utk tolak semua kata2 kawan2, aku ambil kata2 kluarga yg seumur hidup dgn aku..

Cinta-
Hurmmm.. ni susah sikit.. terkejut atau tak korg, aku ade satu "ex yg sentiasa support aku" si A.... n masa tu bf aku pulak si B.. mulanya aku tetap dgn pendirian berubah..6 tahun aku dgn si B, tp aku belum cukup kenal si B.. tp aku tgk dia makin hari makin lain,, (pendek kan cerita) skrg si B dh pun jadi ex aku n pergi dgn perempuan yg sekejap berhijab dan sekejap tidak..(sy tak membuka aib siapa2.. x de mentioned nama siapa2) aku tak tau ape kemahuan dia sebenarnye.. NOW, aku tidak single, tp aku ada Allah, keluarga dan shabat.. aku bahagia dgn hidup sekarang.. 

Rahsia Allah yg aku tunggu.. Jodoh dr Allah.. Inn Syaa Allah.. suatu hari nanti..
Aku masih merangkak lagi dlm agama dan kehidupan, tiada ape yg mampu aku buat kecuali berdoa agar aku lebih baik dr sebelum2 ni.. Allah knows everything..

Setiap takdir dn ketentuanNya semua bersebab.. aku tak salahkan siapa2, walaupun org yg merampas kbhgiaan hidup aku, sebenar nya Allah nk bg aku ujian, sejauh mana aku boleh move on ke arah kebaikan.. aku tak perlukan lelaki yg bukan utk aku.. aku cuma perlukan lelaki jodoh dr Allah..

Tersentuh hati dgn manusia sekejap saja,
yg sering bersandar dgn kita pun tak kekal lama,
waktu yg mampu menentukan,
mungkin ada satu yg akan sentiasa menyambut kita jatuh,
yang sentiasa membuat kita tersenyum dan senang,
dan aku tahu itu akan berlaku,
aku akan hadir kepada seseorang yg betul..
satu hari nanti kamu pasti sedari benda tu..

p/s: Tuntunlah aku ke jalan terbaik wahai JODOHKU..



Wednesday, 1 May 2013

VOC : showoff Kipmart Senawang "01052013"

Assalamualaikum & selamat pagi..

Hari ni nak cerita pasal semalam, (eh cm pelik je ayt tu..) haha..
semalam hari pekerja, so semua org cuti, n x de aktiviti so aku pun ikut la dorg2 g showoff dkt seremban..
tak de ape sgt nak cerita, sbb semalam pun just lepaking sambil showoff jea, n aku rase kemalasn terlampau nak menaip ni, kite tgk gambar jela eh.. lol lol lol *gelak besar betul*

penyampaian sguhati bg semua yg serta..

Semua yg terlibat..


cantik kan kan kan.. :')

muka tahan panas.. HAHA



orang semua busy2, ai duk diam2 mnikmati aircond.. snap jela keje nye..

masa dah balik.. nk bergerak ke PD pulak..

ni mula2 sampai.. kosong lagi..
sampai sini jela.. wa penat la nak menaip.. wa mood ngantuk gila.. haha.. bye Assalamualaikum..

Tuesday, 30 April 2013

Terima Kasih (kamu)



Oppppps!
Assalamualaikum..
Sebelum tu, lagu ni untuk kau, yg panggil aku SAYANG hari ni.. MOHON TERASA..
jarang senyum sorang2, tapi hari ni banyak senyum sorang2 pulak.. haihhh sabar jela.. we r not in LOVE, but still searching for being in LOVE, boleh gitu lak kan.. Duk whatapps ngn kau aku senyum sorang2.. sape lah tu iye.. tut tut dengar lagu iamneeta, Cehhhh mcm kena je ngn situasi.. Enjoy la yea..

Lirik Lagu/ Lyrics: Terima Kasih - iamNEETA
Rangkap 1:
Tidak pernah ku rasa perasaan yang begini
Tulus tuk mencintaimu

Semua kerna dirimu ku berubah
Hidup kini penuh dengan senyuman

Oh sayang datanglah ku inginkan dirimu
Dekatlah padaku ku rindukan pelukmu

Terima kasih atas segalanya
Yang telah kau beri amat ku hargai
Semua ku simpan di dalam hati
Penuh riang tawa mesra
Terus terukuir di hati

Rangkap 2:
Siapa sangka kan bahagia
Bila dulu pernah luka
Cinta datang tak diduga
Bawa hingga syurga


[Ulang Rangkap 1]

Source: http://www.lagubestbest.com/2012/10/iam-neeta-terima-kasih-lirik-video-muzik.html#ixzz2RvsSIX2G



eh, sapa yg bagi ni ^_^

1 jam yg sgt bermakna ^_^

Assalamualaikum dan selamat petang semua..

tengah takde keje so, upadate sikit je pasai ni haaaaaa

- PUTRI QASEH ELLYSHA
- IMAN QAYYUM

2 name paling bermakna, anak aku.. HAHA.. bukan anak tapi ANAK BUAH INTAN PAYUNG TERSAYANG.. tadi kua lunch dr kul 1.30pm smpi la 2.30pm.. 1jam yg bermakna tu aku gunakan utk g kedai mak aku, tup tup anak buah den de situ.. tu la yg 2 org keletah bijak pandai tu.. langsung takde mood nk makan excited nye pasal..
-QAYYUM
yg si qayyum duk rounddd satu kedai wan die, smpi nak kejar dukung die pn mcm main kejar.. last sekali TAKTIK paling berkesan, kua HP n ckp "ayyum makteh nak tgkap gambar" time tu ececehhhh sikit2 duk mai ngepit sbelah makteh die.. haha, kanak2 moden.. posing habis si qayyum, tak heran die mak teh die ni.. tgk la snap mcm model gitewww.. dgn bibir sexy lagi..


-ECHA
haaa, ni lagi sorg.. mak cik keletah, siap pakai tudung pink lagi same ngn makteh die.. mula2 smpi je die baru  nak makan, then ckp, ica, jum tgkp gmbr.. die jawab "jap, jap yea makteh.. bagi ica makan dulu k, lepastu baru bole tgkp gmbar.. nnti makteh bagi kat mama k.." -______- membebel aje.. sbb tu snap ngn si qayyum, ica tbe2 ckp "eh, makteh ngn qayyum je tgkp gmbar, ica?" aku pn jwb la, "tadi kan ica ckp nak makan dulu, ica mkn dulu k" icajwb "oo yeke, ok ok"                                                                                  












dua2 memg keletah, comel, sorg cantik mcm cinderela(Ica) katenya, sorg lagi handsome, bak kate ica ADAM ANGSA GANAS(qayyum)..

 LOVE u yayang makteh..

comel comel comel!
Sekian sajaaa.. TAMAT-



Monday, 29 April 2013

Ini bukan tentang CINTA! tapi MANUSIA!

Asalammualaikum semua..
Now tepat jam 12.00 am:
Tiba2 terasa nak buka blog and update sikit..
First thing; muhasabah diri tentang MANUSIA.. Sesungguhnya memang tiada manusia yg sempurna.. aku belajar mengenal erti manusia, manusia memang mudah lupa.. kadang-kadang bila dah terjumpa yg lebih baik sikit mereka akan tinggalkan yg sebelum itu.. Aku tak bercerita pasal CINTA, tp erti kemanusiaan.. bukan dalam perhubungan je kite selalu ditinggalkan.. tapi dalam seharian hidup jugak.. contoh,(contoh okay) situasi seharian di ofis, rumah, kawan2.. mungkin sekarang orang suka kita, tapi nanti dia boleh benci.. cuma family, sahabat sejati yg tak akan lakukan semua tu.. sekarang prestasi kerja aku mungkin kurang, tp aku still cuba buat yg terbaik.. biasa la perempuan kan.. mood tak menentu.. sebagai pihak lain yg sepatut nya memahami, mereka tak boleh sewenang2 nya menolak kita habis2an.. bincang lebih baik.. arghhhh tak nak cakap banyak..
Last, boss im sorry.. maybe perkara kelalaian aku takkan berlaku lagi.. one things aku tetap ikhlas berkerja tanpa paksaan apa2..
Ketawa adalah penawar kesedihan yg paling berkesan..

(one of my bestie) #throwback version

Pasped & Me
LOOOOOOKKKKK!
die tulis ape tu?
yup babe! ILOVEYOU too three four..
dari form 3 sampai laa skrg..
PERCAYA ATAU TIDAK??
antara kami - No problem, no fighting, sume no lagi.. bertahun2 kian lamenye.. takde lagi masalah yg buat kami bmasam muka n gado2..

Note: "BFF" It means when two friends have a close relationship together.too close..
Karok after myra weeding (menggila ngn pasped jap)



Actually dlm psahabatan, kite mesti ade kepercayaan, masalah sama2, enjoy sama2, boleh dkatakan semua sama2, tp yg plg penting bila kawan kita bermasalah, seeloknye kita sbgai bbf mesti support, tegur n bukan membenci, membenci adelah taktik yg SALAH sama skali..
Banyak dh situasi yg pasped ni ade ngn aku, lagi2 time skola dulu..

1. sy buat kerja jahat nakal.. dialog tuk pasped "please cover me!"
HAHAHAHA (comel je)

2. Kalau kantoi buat kerja jahat nakal, pasped penyelamat, (sbb muka dia innocent gila) so, mesti lepas..

tu jela contoh2, wlupn banyak lg sbnrnye..
Last but not least, jahat nakal tu tak salah, tapi kite kena lah tau PLAN yg menyelamatkan kita, tak jadi plan A buat plan B.. kan gitu? hahahahaha *gelak jahat*

P/s: si comel pasped SERBA BOLEH yeayyy!

Comel kan kan kan ^_^